regeloversigt

Dette er et document for folk der har spillet d20 før, og som skal spille Star Wars Saga Edition. Det er simpelthen en opsummering af vigtige forskelle, så man er mere klar på at spille:

Alle skills er trukket sammen, og skill points er væk. Nu får du +5 for trained, + 5 for Skill Focus, din ability mod, og halvdelen af din level. En hel del ting kan ikke gøres untrained.

Der er ikke længere noget der hedder saves. Der er derimod tre defenses. Hvis der er gift eller mind affecting angreb involveret, laves der er et ”angreb” mod disse defenses, i stedet for at man saver. Er der en gift laver den et ”angreb” mod din Fortitude Def. Hvis det er et rystende gulv eller jord, er det et angreb mod din Reflex Defense… det er også den man ruller mod, ved angreb fra Ranged og Melee combat. Den er 10 + ability + din level + class bonus

Derudover har du en del flere hitpoints(VP og WP fra RCR er væk) da du på lvl 1 starter med 3xMaximum. Til gengæld har du noget der hedder Damage Threshold og Condition Track. Hvis et angreb overstiger din DT ryger du ned af et Condition Track. Det har fem trin; -1 til alt, -2, -5, -10 og incapacitated. Siger det sig selv? Det tror jeg. Der er andre måder at få folk ned af det CondTrack.

Ryger man på 0 i HP er man nede. Oversteg angrebet din DT er du nu død… medmindre du har et force point. Hvis du bruger det, er du kun incapacitated.

Man laver for det meste kun 1 angreb i runden fra lvl 1 til lvl 20, men man får sin level lagt til i skade. Man kan tage feats der giver mere end et angreb.

Man må bevæge sig før eller efter et angreb. Der findes IKKE noget 5 foot step.

Man kan tage 1 swift action, en move, en standard(bla angreb), i hvlken som helst rækkefølge. Man kan også ofre en move action for endnu en swift, eller ofre en standard for en swift. Eller begge dele, det vil sige man kan tage op til 3 swift actions – den ene givne, en i stedet for move, og en i stedet for standard. Det er det samme som en Full-round ja, men der andre anvendelser end det.

Du har 5 + din level i force points… så en level 1 har 6 force points. De bruges til at få bonuser på dine rolls, eller booste force power, og i nogle tilfælde unlocke specielle anvendelser af talents, skills og force powers.

Du har 1 destiny points, som du må bruge hvis du er i gang med handlinger der fører dig mod din skæbne. De kan gøre nogle forskellige ting: give en auto crit, undgå at blive ramt af et skud, tage handlinger udenfor din tur i initiativ. De er vilde, men begrænsede. Luke brugte et da han sprængte den første Death Star.

Force powers er nu noget for sig selv (og ikke skills, som i RCR). Til gengæld har man en skill der hedder Use the Force, når man er Force Sensitive. Den bruges til 5 forskellige ting, som Search Feelings, og Move light Object. Derudover bruges den når man aktiverer force powers, og afgør for det meste hvor effektive de er. Force powers er valgt, og man må bruge dem en gang per ecounter, for hver gang man har dem. Efter et encounter, får man dem igen. Hvis man ruller en 20’er på sin UtF rul, får man dem alle igen.

regeloversigt

Dawn of Defiance Idless